12.9.05

Meil naisekandmine, brittidel kriket

Istusin paari tunni eest arvuti taha ja asusin likvideerima kolm päeva kestnud infosulgu (selle tekkepõhjustest loodetavasti juba järgmises postituses). BBC spordikülgedele jõudsin umbes tunni aja eest. Sealt lootsin eelkõige leida nädalavahetusel toimunud Inglise Premier League'i mängude ülevaateid ja homsete Meistrite liiga mängude eelvaateid. Kuid peauudis räägib kriketist, ka esmane sidebar on 80% ulatuses kriketi päralt. Nimelt võitis Inglismaa koondis 18-aastase vaheaja järel Ashes'i karika.

Ausalt öeldes on kriket ülimalt tõenäoliselt maailma mastaabis populaarseim spordiala, mille reeglitest ja punktilugemissüsteemist ei tea ma põhimõtteliselt mitte midagi. Ja ma pean ennast keskmise eestlasega võrreldes väga sporditeadlikuks inimeseks.

Inglaste jaoks on see võit Austraalia üle aga sedavõrd tähtis, et BBC spordikülgedel hetkel käiva gallupi küsimuseks on: "Kas Inglismaa Ashes'i karikavõit on sinu jaoks kõigi aegade magusaim spordielamus?"

Seda küsitakse Inglismaal, kes mullustel olümpiamängudel võitis üheksa kuldmedalit, tuli 2003. aastal ragbi maailmameistriks ja sai juulis alguses õiguse korraldada 2012. aasta suveolümpiamängud. "Mis toimub?", tahaks esimese emotsiooni põhjal küsida.

Aga siis tabasin ennast mõttelt, et ETV teeb juba mitmendat aastat järjest naisekandmise MM-i kohta erisaate. Eesti jalgpalli meistrivõistluste kohtumist pole aga otseülekandes näidatud vähemalt kaheksa aasta vältel. Kergejõustiku meistrivõistlustest rääkimata.