22.8.05

Publikupettus

Eilsel Eesti Meistriliiga mängul FC Flora - JK Trans viibides (0:0) tekkis teise poolaja alguses vaba moment, mida otsustasin ära kasutada reaaltragikoomilise näitaja - publikuarvu - fikseerimiseks. Lugesin kõik staadionil viibinud pealtvaatajad üle ja tulemuseks oli 232.

Õhtul koju minnes vaatasin siit üldsusele esitatavaid publikuarve ja nägin, et selleks oli märgitud 450. Päev hiljem on see korrigeeritud 400 peale. Aga ikkagi on tegemist petmisega. Olen oma loenduse andmete õigsuses kindel +/-10 inimese täpsusega. Tõesti võisid osad staadionil viibinud inimesed jälgida kohtumist vaid osaliselt, kuid kindlasti ei saanud pealtvaatajate koguarv ületada 300 piiri.

Miks on vaja üldsusele 33% ulatuses valetada? Kas on Tallinna klubidel pinnuks silmas Tartu klubide (eriti JK Tammeka) suured (ja seejuures tõesed) publikuarvud?

Võibolla tõesti - on ju tänavu esimest hooaega Meistriliigas mängiva Tammeka keskmine kodumängude külastatavus 487 inimest, seitsmekordsel Eesti meistril FC Floral aga 230. Seda hoolimata tõsiasjast, et Tammeka kodumängud toimuvad pehmalt öeldes puuduliku infrastruktuuriga Tamme staadionil, Flora omad aga Eesti parimal jalgpalliareenil.

2 Comments:

At 11:25, Blogger märt said...

maha valetajad! maha floooora! elagu eeeeelmäe! nii on!

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Mälestusväärne episood oli selles mängus ka juhus kui Narva mängija sai vigastada ning lebas abitult platsil. Mis selle snii mälestusväärset, küsite. Aga pall oli sel hetkel FLora käes ning pallivaldajaks Ott "Ott" Reinumäe. Hõiganud siis kaaslased Otile, et löö pall auti. Ott löönudki palli kõvasti. Oleks ju võinud kahe meetri kaugusele, enda kõrvale lükata, aga ei, tahtis kaugele virutada. Pall aga väga kaugele ei läinud, tabas hoopis ca 10 meetri kaugusel maas lebanud narvakat...

 

Postita kommentaar

<< Home