26.8.05

Järjekindluse varjuküljed

Täna BBC-d sirvides sattusin üpris kurioosse loo peale. Nimelt ei ole briti laskesportlastel praeguse seisuga võimalik kodumaal treenida, sest kõik püstolid on pärast 1996. aastal aset leidnud traagilisi sündmusi Dunblane'is (keegi Thomas Hamilton tappis püstoliga 16 õpilast ja nende õpetaja) Inglismaal, Šotimaal ja Walesis keelatud.

See tähendab, et briti laskesportlased, kelle distsipliiniks on kas olümpialaskmine, meeste 50 m vabapüstol või naiste 25 m väikepüstol, saavad kodumaa piires treenida vaid Põhja-Iirimaal, Kanalisaartel või Mani saarel.

Nüüd seisab Suurbritannias ees valitsusetasemel (!) otsuse langetamine, kas anda seoses Londonis 2012. aastal toimuvate olümpiamängudega briti laskesportlastele eriluba, mis lubaks neil mängudeks kodustes oludes valmistuda. Siseministeeriumi esindaja sõnavõtust võib välja lugeda, et pigem on oodata vastavast loast keeldumist.

Paljukiidetud brittide järjekindlus, mis oli üks peamisi põhjuseid, et olümpiamängud Londoni korraldada anti, hakkab nüüd ilmutama oma varjukülge.