14.9.05

Jäähoki järgneb jalgpallile

Nagu siit lugeda saab, on Rahvusvaheline Jäähoki Föderatsioon (IIHF) võtnud kaalumisele plaani, mille kohaselt hakataks edaspidi võitu tiitlivõistlustel väärtustama kolme punktiga senise kahe asemel. Viigi hinnaks jääks plaani kohaselt aga endiselt üks punkt. Põhimõtteliselt tahetakse minna samasuguse punktisüsteemi juurde, mis jalgpallis juba enam kui kümme aastat kehtinud on.

Kindlasti on tegu näitega edumeelse spordialaliidu kohta. Selline muutus punktisüsteemis tähendab reaalses elus seda, et ühe võidu ja kahe viigi hind on väiksem kui kahe võidu ja ühe kaotuse oma. See innustab meeskondi rohkem ründama ja võitu püüdma, mis mõjub ala vaatemängulisusele positiivselt. Loodetavasti läheb see reeglimuudatus kongressil läbi.

PS. Omaoodi kurioosum on aga IIHF-i poolaastakongressi toimumiskoht - Portugal. 64 liikmesriiki koondav taliala föderatsioon võiks siiski koguneda kohas, kus lund vähemalt kunagi nähtudki on.

2 Comments:

At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

muide, kas oskad viidata mingile analüüsile või artiklile, mis käsitleks seda, kuidas võrkpallireeglite muutmine mõne aastad tagasi, mängule mõjunud on?

või ainus, mis meil selle kohta saada on, ongi isiklik arvamus?

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Minu arvamus- mäng on muutunud palju huvitavamaks. Pole enam ebahuvitavat serviõiguse üleminekut. On viga- on punkt. Asi selge ja lihtne, mäng kiirem ja atraktiivsem kaasaelada.

 

Postita kommentaar

<< Home