30.6.05

FIFA muutku Confederations Cup tõeliseks karikavõistluseks

Eile Saksamaal lõppenud Confederations Cup oli edukas. Jagus nii (ilu)väravaid, põnevust kui ka pealtvaatajaid ja FIFA president Sepp Blatter võis finaal järel puhta südametunnistusega tõdeda, et tegemist on "respekteeritud ja iseseisva võistlusega", kus erinevalt MM- ja EM-finaalturniiridest ei karda meeskonnad ründavat ja lahtist jalgpalli praktiseerida.

Et aga Confederations Cupi veelgi tähtsustada tuleks FIFA-l see minu meelest muuta tõeliseks karikaturniiriks - loositakse neli veerandfinaalpaari, kes kohtuvad kodus ja võõrsil; sama juhtuks ka poolfinaalis. Ühemänguline finaal peetaks aga ette kokku lepitud kohas. Mängud võiks ära jaotada pikema ajavahemiku peale (sarnaselt tennise David Cup'ile, kus esimene ring mängitakse kevadel, finaal aga alles sügisel).

Sellisel muudatusel oleks kolm vägagi positiivset aspekti. Esiteks peaksid siis meeskonnad igas mängus pingutama, sest eksimisvõimalus puudub. Teiseks aitaks see oluliselt leevendada Confederations Cupi peamist valupunkti - kurnatud mängijad kaotavad olulise osa oma puhkuseajast. Kolmandaks tooks see turniiri seal osalevate meeskondade fännidele palju lähemale.

1 Comments:

At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Hi - I really like your blog. I have a website on karate pants that you might find of interest. Here's the link. Have a look at it and let me know what you think.

 

Postita kommentaar

<< Home