18.6.05

Paigalseis Narvas

Täna pidas Narva JK Trans Tallinnas (!) UEFA Intertoto karikasarja esimese ringi avamängu Belgia klubiga KSC Lokeren OV ja kaotas 0:2. Kui belglased mõnda esindusõiguseta mängijat ei kasutanud, on Transi euroteekond taaskord piirdunud ühe sõiduga Tallinnasse ja teisega välismaale, sest kordusmängust kolmeväravalist võitu loota oskavad vaid paadunud optimistid.

Trans pidas oma ainsa euromängu mitmendat aastat järjest Tallinnas, sest nende enda staadionil on raskusi isegi Eesti Meistriliiga nõuetele vastamisega. Eurosarjade positiivne aspekt seisneb selles, et isegi korraliku keretäie korral maksab UEFA klubile vaevatasuks päris kena summa, mida siis too saab enese edendamiseks kulutada.

Transi puhul on aga jäänud mulje, et UEFA-lt saadud preemiasummade eest klapitakse näiteks liiga optimistlikult koostatud eelarvet, sest pärast mitut aastat eurosarjades mängimist pole klubi endiselt enda kodustaadionit, mis peaks iga klubi süda olema, suutnud korda teha.

Seetõttu tahangi loota, et tänavu suudavad klubid, kel on soov areneda, Eesti meistri- ja karikavõistlustel piisavalt edukalt esineda, et Trans järgmisel aastal uuesti Tallinnasse eurooplastega mängima sõitma ei peaks.