25.6.05

Penaltimaraton U20 MM-il

Hollandis toimuvad juba kolmandat nädalat meeste U20 vanuseklassi maailmameistrivõistlused, hetkel on jõutud veerandfinaalideni; esimeses neist kohtus võõrustajariik Nigeeriaga. Kodupubliku meelehärmiks läks Nigeeria juba 1. minutil juhtima ent teise poolaja alguses vastas samaga Holland, kes 46.minutil viigistas. Normaalajal rohkem väravaid ei löödud ja ka lisaajal ei suutnud keegi tabamuseni jõuda. Võitja pidid otsustama penaltid.

Kindlasti oli tegemist ühe pikima penaltiseeriaga FIFA MM-ide ajaloos, sest võitja selgitamiseks vajati mõlema meeskonna poolt 12 sooritust ja lõppskooriks kujunes 10:9.

Esimeste eksimustega said hakkama meeskondade neljandad lööjad, kelle löögid tõrjuti. Järgmisena eksisid kuuendad lööjad, kellest hollandlane tabas latti ja nigeerlane Yinka Adedeji, kes võinuks kohtumise lõpetada, ei saanud väravalegi pihta.

Seejärel saadeti väravasse 10 penaltit järjest, kusjuures mõlemad meeskonnad jätsid oma 11-ndaks lööjaks väravavahi. Seejärel alustati teise ringiga ning kohe alustuseks eksis Hollandi ründaja Collins John, nigeerlane Taye Taiwo oli aga täpne ja Nigeeria oli poolfinaalis.

Väidetavalt leidis jalgpalliajaloo pikim penaltiseeria aset 23. jaanuaril 2005 Namiibia karikavõistlustel, kus esimese ringi kohtumine KK Palace'i ja Civics'i vahel lõppes 2:2. Penaltiseerias sooritas kumbki meeskond 24 lööki ning KK Palace võitis 17:16.