27.6.05

Trans siiski õigustas kohta Euroopas

Veidi enam kui nädala eest kirjutasin Narva Transist kui perpektiivitust ja Eesti jalgpallile kasutust meeskonnast. Nüüd tuleb oma vaateid pisut korrigeerida, sest laupäevases UEFA Intertoto karikasarja avaringi korduskohtumises suudeti Belgias sealset KSC Lokeren OV-d 1:0 võita. Kokkuvõttes langeti siiski koguskooriga 1:2 välja.

Võib öelda, et Transi osalemisest tõusis Eesti jalgpallile kokkuvõttes siiski kasu; seda just laupäeval saavutatud võidu pärast. Nimelt jagatakse UEFA klubivõistlustele kohti ja asetusi - viimaseni on Eesti klubid minu mäletamist mööda küündinud vaid korra - vastavalt UEFA edetabelile, milles peegeldub riigi klubide esinemine UEFA karikasarjades. Lisaks edasipääsule jagatakse plusspunkte ka saavutatud võitude ja viikide eest ning Transi võit aitab Eestil loodetavasti praeguselt nutuselt 46. kohalt paari pügala võrra kerkida.

Sest kurb fakt on, et mainitud edetabelis edestab Eesti järgmisi riike: Luksemburg, Aserbaidžaan, Fääri saared, Kasahstan, Andorra ja San Marino.

Lisa (28.06.2005): Nagu selgus sellest artiklist, siis Intertoto sarja mängud siiski arvesse ei lähe. Siit võid aga näha värsket tabelit, mille järgi pannakse paika asetused ja jagatase kohad 2006. aasta suvel. Eesti on aastaga möödunud Põhja-Iirimaast ja Walesist.