27.6.05

Murray esiletõus suurendab Henmani võimalusi

Briti tennisefännide iga-aastane pettumus saabus tänavu oodatust veidi varem - nende esinumber Tim Henman pudenes kodusetel Wimbledoni meistrivõistlustel konkurentsist juba teises ringis. Enamasti on Henman suutnud ennast kas veerand- või poolfinaali välja mängida ja seal siis kaotada ning jätta viimaseks britist meesüksikmängu meistriks Wimbledonis 1936. aastal võitnud F.J. Perry.

Tänavu ei pidanud aga tennisesõbrad oma Union Jacke Henmani kaotuse tõttu koju jätma. Nad võisid lisaks sellele võtta kaasa ka St. Andrew' ristiga plagud, sest 18-aastane shotlane Andrew Murray oli esimeses ringis alistanud kolmes setis endast ATP edetabelis 166 kohta kõrgemal oleva George Bastli ja vahetult pärast Henmani langemist teises ringis lõi ta 14. paigutusega Radek Stepaneki samuti kolmes setis.

Laupäeval kohtus Murray kolmandas ringis 18. asetust omanud David Nalbandianga ja BBC tolle päeva Wimbledoni sündmusi kajastanud blog annab Suurbritannia tennisemekas toimunust vägagi hea ülevaate. Põhimõtteliselt oli tegemist Murray-maaniaga. Õnnelikku lõppu seekord küll ei juhtunud - esimest korda elus viiesetilise kohtumise pidanud Murray võitis kaks esimest setti, kuid väsis siis silmnähtavalt ja kaotas kohtumise - ent britid vaimustusid noormehe esitusest silmnähtavalt ja temast loodetakse palju.

William Hilli koefitsendid küsimusele, kes brittidest jõuab 2006. aasta Wimbledonis kõige kaugemale, on järgmised: Henman 1,72, Murray 3,50 ja Greg Rusedski 4,00. Ladbrokes pakub koefitsenti 51,00, et Murray on 2006. aasta Wimbledoni tshempion ja koefitsenti 8,00, et ta saab selleks hiljemalt 2010. aastal.

Ilmselgelt on britid väsinud Henmani ebaõnnestumistest ja tahavad uut mängijat, kellelt võitu oodata. Henmani edaspidistele võimalustele võib Murray esiletõus aga isegi hästi mõjuda, sest brittide senine teine number Rusedski pole kunagi olnud reaalne pretendent Wimbledoni meistritiitlile ja kui arvestatav osa kuningriigi tähelepanust Murray'le koondub, ei tunne Henman enam nii suurt võidukohustust ja see mõjub tema võimalustele pigem hästi kui halvasti.

2 Comments:

At 01:31, Anonymous Anonüümne said...

Henman on sel aastal olnud märgatavalt kehvemas vormis kui näiteks mullu. Mina uskusin, et ehk suudab Nieminen teda juba avaringis võita. Aga Murray's on tõepoolest Henmani mantlipärija jooni. Näiteks näeb ta samamoodi britilik välja, irve on sarnane.

 
At 18:27, Blogger Ott said...

Siin on Murray kohta üks üpris hea artikkel:

http://sport.guardian.co.uk/wimbledon2005/story/0,16055,1515327,00.html

 

Postita kommentaar

<< Home