13.7.06

Itaalia jalgpalli teine pool

Pühapäeva õhtul Berliini olümpiastaadionil neljandat korda maailmameistriks kroonitud Itaalia on viimased päevad elanud võidujoovastuses, sest nagu üks klassikaline väljend kõlab: elu on Itaalias vaid üks osa jalgpallist.

Kuid juba täna võidakse mitmed Itaalia maailmameistriks viinud jalgpallurid, lugematud fännid ja kõrged vutiametnikud seitsmendast taevast kibekähku maa peale tuua ja halvemal juhul isegi mutta tampida.

Itaalia Jalgpalliliidu esindaja sõnul peaks just täna avalikuks tehtama Roomas pingelist tööd teinud tribunali otsus enne MM-finaalturniiri Itaaliat raputanud jalgpalli korruptsiooniskandaali asjus.

Nimelt süüdistatakse nelja klubi – Itaalia kahe viimase aasta meistrit Torino Juventust, Rooma Laziot, AC Milani ja Fiorentinat – sekkumises kohtunike määramisesse, millega püüti mõjutada kohtumiste lõpptulemusi. Itaalia tippjalgpalli seotust skandaaliga näitab tõsiasi, et tervenisti 13 MM-koondise 23-st liikmest teenib leiba nendes neljas klubis.

Itaalia Jalgpalliliidu süüdistada Stefano Palazzi on nõudnud, et Juventus kukutataks Itaalia tugevuselt kolmandasse liigasse ja ülejäänud kolm süüdistatavat klubi tugevuselt teise liigasse. Samuti nõuab ta kõigile neljale meeskonnale järgmisel hooajal karistust punktide äravõtmise näol.

Juba enne otsuse saabumist on aga nii Itaalia justiitsminister Clemente Mastella kui ka peaminister Silvio Berlusconi, kes on juhtumisi ühe süüdistatava AC Milani omanik, avaldanud arvamust, et karistada tuleks vaid üksikisikuid. Klubid ja nende fännid peaksid Itaalia juhtpoliitikute meelest sanktsioonidest pääsema.

Kindlasti võib aga öelda, et ükskõik millisteks osutuvad karistused, jääb aasta 2006 Itaalia jalgpalliajalukku kui aasta, mil tuldi maailmameistriks. Seda mäletatakse ka 20, 30 või 50 aasta pärast; korruptsiooniskandaal on selleks ajaks ammu unustatud.

2 Comments:

At 12:31, Blogger Olev said...

muda ongi intrigantide õige koht! maailmameistrid? ;) Enne võitku peanaltides austaallasi! Muudest kohtunikest rääkimata! See viimane punasega lehvitaja on ju tuntud latiinode ja italjaanode poolt vilistaja, nagu inglismaa vastu

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

mida ma otsin, aitah

 

Postita kommentaar

<< Home