21.2.06

Milleks olümpiakuld hea on?

Tänane EPL: "/.../Just kõrvalt tulev kiitus annab meile endilegi rohkem aimu sellest, mida Torino olümpiamängudel on suudetud korda saata. Juba praeguseks on võidetud sedavõrd palju, et ehk alles kümne aasta pärast suudame ka ise toimunut kaine mõistusega hinnata ja vaadata Torino päevadele tagasi kui uskumatule talvemuinasjutule."

Selle väga õige sõnastuse peale meenus paari päeva tagune olümpiastuudio ETV-s ja Tallinna Prantsuse Lütseumi direktori Lauri Leesi sõnad, kelle kohaselt tema koolis küll Eesti olümpiavõitudele mingit ühist kaasaelamist ei olnud, sest kool on eelkõige distsiliini õpetav asutus.

Leesi oli vahetunnil õpilastele teada andnud, et Eesti võitis olümpiakulla. See kõlab samamoodi nagu Leesi andis teada, et järgmisest päevast alates on söögivahetunni pikkus senise 15 minuti asemel 20 või, et roosasid tenniseid enam vahetusjalatsitena ei tolereerita.

Riikliku õppekava paragrahv 3 punkt 2 ütleb: "Eesti kool seisab eesti rahvuse ja kultuuri säilimise ja arengu eest."

Eesti võitis enne Torino talimänge viimati olümpiakulla neli aastat tagasi, enne seda kaks aastat tagasi ja enne seda kaheksa aastat tagasi.

Any questions?