17.10.05

Väga tähtis matš

Täna saab teoks Eesti tennisesõprade ja spordiajakirjanike ammune unistus - Maret Ani ja Kaia Kanepi kohtuvad tenniseväljakul võistlusmängus. Meenutuseks, et viimati olid Ani ja Kanepi üksikmängus vastamisi 1998. aastal. Pärast seda on teine teisel pool võrku asetsetud tennisegala toimunud segapaarismängus, mis sportlikust aspektist oli nullväärtusega kohtumine.

Aga miks ja kes seda vastasseisu ootab? Kindlasti mitte Ani ja Kanepi ise, eriti mitte Kanepi, kelle toetajate valdav enamus on Eesti ettevõtted. Seni on mõlemad ennast sponsoritele müüa saanud kui Eesti esinumbri tiitlile pretendeerijat või teatud mööndusi tehes (viitamine vigastustele, võistlusgraafiku erinevustele jms) ka kui selle omanikku.

Tänane mäng paneb aga neidude järgmise omavahelise kohtumiseni (millal see aset leiab, on raske ennustada; võib juhtuda, et jällegi seitsme aasta pärast) paika selle, kes on Eesti esireket. Seda justnimelt tavalise spordisõbra jaoks, sest WTA edetabeli arvutamise meetoditesse viitsivad süüvida vähesed. ning seetõttu usutakse pigem otsest tulemust kui kuskil ameerikas arvutatavat segast pingerida.

Tänase mängu võitja on või sees, kaotaja aga peab edaspidi ennast defineerima kui Eesti teist reketit, muidu saab temast avalikkuse jaoks pärast kaklust rusikatega vehkija ehk pilkealune.

Lisa: Ani võitis 6:2, 6:4.