12.8.05

Tour de Ski

Viibin hetkel Otepääl, kus käimas Saku Suverull 2005. Tänasel võistluseelsel pressikonverentsil sattus jutuhoogu FIS-i murdmaasuusatamise osakonna pealik, šveitslane Jürg Capol. Ja jutt oli huvitav.

Nimelt algatatakse asjade sujumise korral 2006. aasta detsmebris "Tour de Ski". Kuna aega hetkel vähe, panen siia kirja vaid faktidest koosneva kirjelduse, pikem komentaar järgmise nädala alguses.

Niisiis, "Tour de Ski". Kestab 9-10 päeva, mille jooksul peetakse 7-8 võistlust. Arvestust peetakse analoogselt velotuuridele - kõikide distantside, kuhu sisse kuulub assortii sprindist suusavahetusega sõiduni, ajad summeeritakse. Auhinnafond 1 miljon Šveitsi franki, millest nii naiste kui ka meeste võitja saab 100 000 CHF.

Kõikide distantside kogupikkus oleks meestel umbes 100 km ja naistel 75 km, meeste võitja koguaeg umbes neli ja pool tundi. Võistlussarja teenindaks kaks tehnoküla, kes etappidel vaheldumisi paigas oleksid. Tuur algaks Saksamaalt Münchenist ja liiguks läbi Šveitsi Itaaliasse ning lõppeks Val di Fiemmes. Ja kestaks see lõbu umbes 26. detsembrist 5. jaanuarini.

Mida arvate?