26.7.05

Naistevahetus

Täna kinnitas Eesti Kergejõustiku Liidu juhatus Helsingi MM-ile sõitva koondise. Tänavu suutsid vajaliku normatiivi täita üheksa sportlast, kellest kaks osalemast loobusid - seega pidanuks MM-ile lähetatama seitse atleeti. Viimasel hetkel EKJL-i juhatus aga leebus ja broneeris laevapiletid ka mullu normitäitmisega hakkama saanud kahele sportlasele, kuigi hooaja alguses oli karmilt teatatud, et norm peab olema tänavu ületatud. Miks siis nii?

Põhjus lihtne - naised. Või õigemini nende nappus. Nii kaks loobujat (Mirjam Liimask ja Larissa Netšeporuk) kui ka kaks ootamatut lahkust kogenut (Egle Uljas ja Moonika Aava) on... naised. Need seitse aga, kel tänavu normi ilusti täidetud ja osalemissoovgi olemas... mehed.

Kergejõustikuliit ei saanud endale lubada vaid meestest koosneva koondise MM-ile läkitamist. See saatnuks avalikkusele signaali, et naiste kergejõustik, mida mõne aasta eest korralikus madalseisu viibivaks loeti, on seda ka praegu. Tegelikult ilmutab õrnem sugu aga julgustavaid toibumismärke.