11.7.05

Ainult Eestis

Ma arvan, et see oli umbes kahe aasta eest, kui Eesti Ekspressi Kranaadi lehekülg koosnes absurdsetest fotodest, milledele olid pandud pildiallkirjad vastavalt nende päritolumaale. Näiteks pildiallkiri "Ainult USA-s" pandi foto alla, millel oli jäädvustatud kaheksa trepiaste kõrgune eskalaator, mis viis jõusaali! Pildiallkirja "Ainult Eestis" pälvis Heimar Lengi portreefoto.

Spordiparadigma kontekstis kogesin eile jalgpalli Eesti Meistriliiga mängul Tallina JK Dünamo - Tartu JK Tammeka muljet, mis võiks kirjeldatud Kranaadi spordianaloogis "Ainult Eestis" koondnime all õigustatult oma koha sisse võtta. Mäng toimus Koplis, Sõle gümnaasiumi staadionil. Olgu kohe öeldud, et Tammeka võitis 7:2. Aga nüüd kõigest muust.

Saabudes staadionile sain väravast kaasa mängukava. Sinine A4 formaadis leht, mille ühele poole oli trükitud meeskondade koosseisud (numbreid loomulikult polnud), teisele poolele aga meistrivõistluste tabeliseis, kus rasvases kirjas oli välja toodud rida, millel paiknes FC Flora! Staadion oli nagu koolistaadion ikka - piiratud metalltaraga ja künklik (ühe nurgalipu juures oli silmaga näha, et viis meetrit küljejoont pidi edasi minnes jõudsid sa vähemalt poole meetri võrra kõrgemale).

Sürrealistlikuim moment saabus poolajal. Meeskonnad lahkusid väljakult, üks läks ühele poole maja, teine teisele poole. Koduvõistkond Dünamol aga nähtavasti riietusruumi polnud, sest poolajavestlus (treeneri röökimine oli väljaku äärde kuulda) peeti suure papli all istudes.

Samas tegi kohtumine vähemalt kahe asja poolest silmad ette A. le Coq Arenal peetavatele Meistriliiga mängudele. Tribüün oli vähemalt pooltäis (ametliku statistika järgi oli pealtvaatajaid 60) ja mänguseisu sai jälgida tabloolt, olgugi, et manuaalselt hallatavalt.