27.7.05

Kus "Veerpalu juunior" oma esimese olümpiakulla võidab?

Rahvusvahelise Olümpiakomitee töö pole kerge. Vaevalt said 2012. aasta suvemängud pärast pikka ja põhjalikku kaalumist ning ülitasavägist hääletust Londonile antud, kui tuleb hakata muretsema 2014. aasta talimängude korralduskoha pärast. Ja põhjust muretsemiseks paistab jaguvat, sest praeguse seisuga on oma kandidatuuri esitanud: Sotši (Venemaa), Sofia (Bulgaaria), Bakuriani (Gruusia), Pyong-chang (Lõuna-Korea), Salzburg (Austria) ja täna ka Almatõ (Kasahstan).

Minu meelest on üsna kindel 2014. aasta talimängude toimumine Euroopas. Vastasel juhul oleksid ainsad Euroopas toimuvad talimängud ajavahemikus 1998-2014 järgmise talve mängud Torinos. Seda oleks aga Euroopale, mis on talimängude põhiline sportlastega varustaja ja tarbija, selgelt vähe.

Ega sellest esmapilgul midagi hullu ei olekski, kui kandidaatide seast Pyong-chang eemaldada (Kasahstani loeme mööndustega Euroopaks), alles jääb ju viis kandidaati. Aga kui Salzburg mingil põhjusel eemale jääb (nt uus valitsus otsustab, et ei toeta OM-i korraldamist, riigi toetus on aga olümpiamängude läbiviimiseks eluliselt vajalik), siis on käes tõeline kriis - kas korraldada mängud Venemaal, Bulgaarias, Gruusias või Kasahstanis?

Lisa (29.07.05): Täna selgus, et viimasel hetkel esitas oma kandidatuuri ka Hispaania linn Jaca.