12.1.06

Märtin pole püha lehm

BNS-i tänane uudis:

Eesti spordiajakirjanikud on solvunud rallisõitja Markko Märtini peale ja boikoteerisid tema rallitiimi esitlust vastuseks ralliässa tõrksusele kodumaa pressi suhtes, kirjutab Eesti Ekspress. Ajalehe andmetel puudusid teisipäevaselt ürituselt peaaegu kõigi suuremate meediaväljaannete esindajad.

SL Õhtulehe sporditoimetuse juhataja Gunnar Press ütles Eesti Ekspressile, et mõttega üritusest mööda vaadata tulid lagedale autoajakirjanikud. "Sporditoimetuste juhatajad rääkisid nende idee omavahel läbi ja otsustasid, et pole mõtet osaleda Märtini promomisel, kui inimene on keeldunud omapoolsest vastutulekust ajakirjanikele aastate vältel järjest enam," ütles Press.

Eesti Päevalehe sporditoimetuse juht Risto Berendson ütles, et Märtini promoüritusel ei olnud uudisväärtust, aga kolleegidega ollakse solidaarsed. Uudisväärtuse puudumisele viitas ka Postimehesporditoimetuse juht Raimo Nõu, mööndes, et oli boikotist teadlik.

Eesti Ekspressi andmetel sündis boikoteerimise kokkulepe möödunud nädalavahetusel Otepää murdmaasuusatamise MK-etapil. Viimaseks tilgaks spordiajakirjanike kannatustekarikas oli asjaolu, et pärast kuudepikkust vaikimist astus Märtin läinud reedel üles telekanali Kanal 2 Urmas Oti saates.

Kuulasin täna hommikul Uuno raadio hommikuprogrammi, mille saatejuhid (nimesid ei tea) võtsid nõuks antud uudise üle osatleda. Üldjoontes võib öelda, et nad olid pahased. Lisaks esines üks neist mõttekilluga: "Ma arvasin teisipäeval, kui ajakirjanikke kohal polnud, et pressikutse ei jõudnud neile kohale." Samuti tembeldati päevalehtede käitumine lapsikuks.

Olgem ausad. Märtini käitumine tema tegemistest siiralt huvitatud Eesti spordipressiga on viimastel aastatel olnud pehmel öeldes ebasõbralik, otseselt öeldes pohhuistlik ja karmilt öeldes vaenulik.

Tekkinud vastureaktsioon on täiesti loogiline ja õigustatud. Lisaks oli selle ürituse uudisväärtus tõepoolest nullilähedane.

Lisan veel ka selle, et minu hinnangud on kõrvaltvaataja, mitte ralli peensuste tundmisele pretendeeriva inimese omad.

6 Comments:

At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Olge siis õnnelikud.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

KUi see vastab tõele, siis kytsuna ma kõiki oma sõpru, töökaaslasi ja sugulasi ja tuttavaid boikoteerima meie spordiajakirjandust, need ise niigi küündimatud sellid julgevad sellist häbematust veel avalikustada raisakotkaste kari selline, õnneks vaadates PM online kommentaare on suurem osa eesti nimiestest meie nõmedikest spordiajakirjanikest oma arvamuse ka välja öelnud. Jõudu ja rahulikku meelt Marko Märtinile. Las lambakari määgib edasi.

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Ega ise kaa ei tormaks rõõmust särades oma sõitu kommenteerima, kui oled sõbra surnuks sõitnud. Nati veider see värk jah.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Millegipärast taandatakse Märtini tõrksuse probleem Michael Parki hukkumise järgsesse aega. Samas vaadatakse kõrvale tõsiasjast, et olukord oli sama ka enne seda.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Kommenteerin küll väga vana lugu aga "Lisaks oli selle ürituse uudisväärtus tõepoolest nullilähedane." on pehmelt öeldes jama. Mille poolest ületab uudisekünnise see kui alustavad hooaega suusatajad või antakse mõnele sportlasele BMW või mõni teine automark kasutada?
Nõrk argument spordiajakirjanike poolt. Lapsik.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Uudisväärtus ei ole püsiv suurus, vaid muutub koos seda kujundavate elementide muutmisega.

Arvesse tuleb võtta otseseid vastuseid "Kuuele klassikalisele küsimusele" - kes, kus, kuidas, mis, miks, millal - ning ka ürituse kontekstile samad küsimused esitada.

 

Postita kommentaar

<< Home