29.11.05

Poomi tulevik selgub täna

Mart Poom siirdus 31. augustil Inglismaa absoluutsesse tippklubisse Londoni Arsenali. Tegemist oli laenulepinguga, mis lõppeb aastanumbri vahetumisega ja lisaks teadis Eesti koondise esiväravavaht juba sinna minnes - olles ise veel poolvigane - et tema rolliks saab olema tagala kindlustamine klubi esinumbri Jens Lehmanni ja tolle esmase asendaja Manuel Almunia järel.

Seni on kõik kulgenud ootuste kohaselt - hoolimata põlvevigastusest paranemisest on Poom pidanud rahulduma mõnedes Meistrite liiga ja Carling Cupi (liigakarikas - Inglismaa tähtsuselt teine karikasari) mängudes vahetusmängija rolliga. Väljakule on ta pääsenud paaris reservmeeskondade kohtumises.

Kas Poomil on Arsenali tulevikku, selgub paljuski minu meelest täna. Arsenal kohtub koduväljakul Carling Cupi neljanda ringi (1/8-finaal) kohtumises Readingiga, kes kuulub Inglismaa 1. divisjoni. Arsenali peatreener nimetas koosseisu, kes täna Readingi vastu lähevad. Väravavahtides on üles antud Almunia ja Poom.

Kui Wenger tahab Poomi pärast laenulepingu lõppemist päriselt endale osta, tahab ta teda kindlasti vähemalt korra väljakul näha. Parim võimalus selleks on täna, sest lisaks sellele kohtumisele, on Arsenali tänavuses mängukavas kaheksa kohtumist - kuus neist Premier League'is, üks Meistrite liigas (mis tõsi küll enam midagi ei otsusta ent kodus Amsterdami Ajaxi vastu varumehi platsile ei saadeta) ja võimalik veerandfinaal Carling Cup'is.

Nagu näha, on tänane kohtumine kõige vähemtähtsam ja seeläbi Poomi katsetamiseks parim võimalus.

2 Comments:

At 19:19, Blogger märt said...

kardan, et ei tea mängi täna

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

nice post. thanks.

 

Postita kommentaar

<< Home